De verschillende soorten goederenliften en hun toepassingen

0
goederenlift

Je hebt een goederenlift nodig, maar welke? Er zijn namelijk verschillende soorten, en ieder heeft weer zijn unieke eigenschappen. De liften kunnen aangepast worden naar behoefte. Wat betekent dat de afmetingen, de laadcapaciteit en snelheid naar wens kunnen worden aangepast. Zo is er altijd een lift die past bij jouw bedrijf! Lees hier alles over welke goederenliften er zijn, en welke het meest overeenkomt met jouw benodigdheden. 

 

Naast goederen ook personen

Niet alle goederenliften hebben de mogelijkheid om personen mee te nemen in de lift. Dit heeft te maken met de cabine uitrusting en andere details die hiervoor nodig zijn. Gelukkig zijn er ook liften die hierover beschikken en dus personen mee kunnen vervoeren. Doordat mensen mee kunnen in de lift, kan de productiviteit nog meer omhoog. Zij kunnen namelijk meteen mee uitstappen en de goederen uitladen op de juiste verdieping. Zorg er altijd voor dat de regels gevolgd worden. Zoals het niet overschrijden van de gewichtslimieten, dat er toezicht is en trainingen gevolgd zijn. Er moet ook altijd een overzicht te vinden zijn van wat te doen in noodsituaties, instructies en waarschuwingen. Veiligheidsmaatregelen moeten echt goed nageleefd worden om ongelukken te voorkomen. 

 

Verschillende goederenliften

Naast of je personen wel of niet mee wilt in de lift, zijn er nog meer soorten goederenliften. 

  • Hydraulisch. Deze lift wordt vaak gebruikt voor zware goederen over korte afstanden. De liften werken op hydraulische basis en verplaatsen de goederen omlaag en omhoog.
  • Traction liften. Door middel van een trekmechanisme met staalkabels en een elektromotor worden de goederen omhoog en omlaag gebracht. Hier kun je zware goederen mee verplaatsen op langere afstanden. 
  • Schaarheftafels. Technisch gezien zijn het geen liften, maar ze worden wel vaak gebruikt voor het heffen en verlagen van goederen. Deze schaarheftafels zijn handig wanneer je niet hoeft te transporteren tussen verdiepingen, maar wel te maken hebt met hefhoogtes in een ruimte. 
  • Goederenliften met deuren aan twee kanten. Op deze manier wordt het nog gemakkelijker om goederen te laden en lossen. Ze kunnen er aan beide kanten in en uit, waardoor het tijd en werk kan schelen om de goederen op de juiste plek in de ruimte te krijgen. 
  • Automatische liften. Bij deze liften heb je te maken met een geautomatiseerd systeem waardoor het laden en lossen geoptimaliseerd wordt. Dit komt door het lezen van barcodes,gebruik van software integratie en transportsystemen waar de lift over beschikt. Dit is de ideale lift voor grote distributiecentra.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *