Hoe creëer je een tijdloos ontwerp voor jouw villa?

0

Heb je plannen om je droom villa te ontwerpen? Bij een villa ontwerpen komt veel bij kijken en je zult er veel werk aan hebben. Met een ontwerp wordt je huis precies zoals je zelf hebt bepaald. Een aantal tips waar je rekening mee moet houden als je besluit een villa te ontwerpen.

 

Het bepalen van je budget

Belangrijk als eerste is om te weten waar je je nieuwe villa wilt gaan zetten. Zoek een leuk stuk grond uit waar je je droom villa wilt bouwen. Wat je vervolgens doet is te kijken wat er maximaal te lenen is. Je moet je droom villa natuurlijk wel goed kunnen financieren. Heb je dit eenmaal bepaald, dan is het mogelijk om verdere keuzes te maken. Je beslist bij het afwerkniveau de keuze van het materiaalgebruik. Met een vierkante meters wensenpakket krijg je inzicht in de totale kosten. Handig is ook om altijd 10% aan onvoorziene kosten erbij te rekenen. Zo heb je altijd iets extra’s achter de hand.

 

Maak gebruik van een moodboard

Natuurlijk wil je van tevoren zoveel mogelijk inspiratie op doen voor je droom villa. Dit kun je doen door het verzamelen van voor jou interessante sfeer- en inrichtingsoplossingen. Zoek materiaal op in magazines, reclamefolders of op internet. Ook kun je bij andere huizen van vrienden of familie kijken. Plak al het materiaal op een A4 papier of maak een moodboard aan op social media platform Pinterest. Doe je het op deze manier, dan zul je een duidelijk en helder beeld krijgen van je wensen en droom villa.

 

Het maken van een globale indeling

Ook belangrijk is om een globale indeling van je droom villa te maken. Hierbij is het beste om rekening te houden met uitzicht van ruimtes op de omgeving, relatie met de buitenruimte, de intimiteit gradiënt en de zoninval. Ook is het van belang om een correcte doorloop te hebben van de ene kamer naar de andere kamer.

 

Ontwerpen van de kamers

Vervolgens bepaal je per kamer welke activiteiten er moeten gaan plaatsvinden. Ook bepaal je de grootte, wat voor vorm de kamers moeten krijgen en de relatie met andere kamers. Wat je hierna doet is de kamers in detail uitwerken. Zo moet je eraan denken hoe hoog het plafond moet zijn, hoe het zit met ingebouwde kasten en de zithoeken. Wat ook van belang is, is de relatie van buiten en binnen. Waar plaats je precies de deuren en waar plaats je precies de ramen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *