Tips voor het optimaliseren van je website voor lokale zoekopdrachten

0
Lokale-seo

Het optimaliseren van je website voor lokale zoekopdrachten kan een geweldige manier zijn om de zichtbaarheid te vergroten en potentiële klanten in je lokale omgeving te bereiken. Lokale SEO (Search Engine Optimization) kan een effectieve online marketingstrategie zijn voor elk bedrijf, ongeacht de grootte of branche. Om het meeste te halen uit lokale SEO, volgen hier enkele tips om je te helpen je website te optimaliseren voor lokale zoekopdrachten.

 

Begrijp lokale zoekintentie

Wanneer je je website optimaliseert voor lokale zoekopdrachten, is het belangrijk om de intentie van mensen die lokaal zoeken te begrijpen. Iemand die bijvoorbeeld zoekt op “Italiaanse restaurants bij mij in de buurt” is waarschijnlijk op zoek naar een restaurant dat hij die avond kan bezoeken – dit is anders dan iemand die zoekt op “beste Italiaanse restaurants” die misschien op zoek is naar informatie over toprestaurants in de buurt. Als je de intentie van de zoeker begrijpt, kun je pagina’s en inhoud op je website maken die zijn afgestemd op lokale zoekopdrachten.

 

Zorg voor consistente NAP’s

Om goed te scoren in lokale zoekresultaten is het belangrijk dat alle contactgegevens van je bedrijf consistent zijn op het web. Dit geldt ook voor Naam, Adres en Telefoonnummer (NAP). Het hebben van inconsistente NAP-informatie op verschillende sites kan je ranking schaden en verwarrend zijn voor potentiële klanten die je online proberen te vinden. Zorg ervoor dat al je NAP-informatie up-to-date en consistent is op elk platform – van je website tot Yelp en andere directories.

 

Claim uw Google Mijn Bedrijf-vermelding

Google Mijn Bedrijf (GMB) is een gratis service van Google waarmee bedrijven eenvoudig hun online aanwezigheid in Google-producten zoals Google Maps, Zoeken en Google+ kunnen beheren. Het claimen en verifiëren van het eigendom van een GMB-vermelding is een essentieel onderdeel van het optimaliseren van uw website voor lokaal zoeken, omdat het u op de kaart zet wanneer mensen zoeken naar bedrijven bij hen in de buurt. Zodra u geverifieerd bent, kunt u foto’s, diensten, openingstijden en meer toevoegen, zodat klanten u gemakkelijker online kunnen vinden.

 

Maak gebruik van lokale vermeldingen en recensies

Citaties zijn vermeldingen van je bedrijfsnaam of adres op andere websites op het internet – denk aan Gouden Gids-vermeldingen of websites met telefoongidsen zoals Yelp of TripAdvisor. Hoe meer vermeldingen je hebt met consistente NAP-informatie, hoe groter de kans dat je hoger scoort bij lokale zoekopdrachten – zorg er dus voor dat je jezelf overal vermeldt! Naast het opbouwen van vermeldingen, spelen recensies van klanten ook een belangrijke rol bij het verbeteren van de zichtbaarheid bij potentiële klanten die lokale zoekopdrachten uitvoeren – dus vergeet niet om tevreden klanten te vragen of ze het niet erg vinden om een recensie achter te laten!

 

Optimaliseer pagina’s voor lokale zoekwoorden

Wanneer u nieuwe pagina’s op uw site maakt die speciaal zijn ontworpen voor lokale zoekopdrachten, zorg er dan voor dat u relevante zoekwoorden met betrekking tot locatie opneemt in de inhoud van elke pagina – zoals steden of buurten in de omgeving van uw bedrijf – evenals specifieke zoekwoorden voor diensten of producten die met die gebieden zijn geassocieerd. Als je dit doet, verbeter je je ranking wanneer gebruikers lokale zoekopdrachten uitvoeren die gerelateerd zijn aan deze zoekwoorden, wat vervolgens kan leiden tot meer bezoeken en conversies van potentiële klanten in de buurt!

 

Als je deze tips volgt, zou je in staat moeten zijn om je website effectief te optimaliseren voor lokale zoekopdrachten en de zichtbaarheid ervan te vergroten onder potentiële klanten die in de buurt zoeken – wat uiteindelijk zal leiden tot hogere rankings in zoekmachines na verloop van tijd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *