Het installatieproces van een prefab dakkapel en de tijdsbesparing

0
Bouwfolie

Snel een dakkapel laten plaatsen, het is mogelijk! Een prefab dakkapel is een dakkapel die in de fabriek wordt gefabriceerd: prefab. Zo kan de dakkapel in één geheel verplaatst worden naar bestemming, en in één dag geplaatst worden. Er zijn vele voordelen verbonden aan het plaatsen van een al gefabriceerde dakkapel. Zo zijn er bijvoorbeeld minder lange wachttijden omdat de productietijd veel korter is. De kwaliteit van deze dakkapellen is hoog, waardoor de dakkapel langer mee zal gaan. Ze worden gemaakt in een fabriek waar er toezicht is op het productieproces wat ervoor zorgt dat er wordt voldaan aan de vereiste specificaties en veiligheidsnormen. De prefab dakkapellen zijn er in verschillende soorten maten, kleuren, materialen en kunnen worden aangepast aan de specifieke behoeften van de klant.

 

Installatieproces van een prefab dakkapel

Voordat de prefab dakkapel in de fabriek wordt gemaakt, worden er eerst voorbereidingen getroffen. Er zijn eventueel bouwvergunningen nodig, en er worden inspecties uitgevoerd om te kijken of het dak wel geschikt is voor een dakkapel. Zodra hier akkoord voor wordt gegeven kan de bouw van de prefab dakkapel beginnen. Met behulp van een kraan wordt de uitbouw naar het dak gehesen. Vervolgens wordt het vastgezet op de plek van bestemming. Daarna kunnen de echte verbindingen pas worden vastgezet, zodat de uitbouw blijft zitten aan het dak. Hierbij moet je denken aan isolatiemateriaal, afdichtingen en dakbedekking om het dak waterdicht te maken. Zodra dit gedaan is, kan het afwerken beginnen. Hier kan je onder verstaan het plaatsen van ramen, ventilatie, deuren en verlichting. Na de installatie wordt alles gecontroleerd en geïnspecteerd. Dit is om ervoor te zorgen dat alles op de juiste manier is geplaatst en goed functioneert. Daarna wordt alles opgeruimd en kan er gebruikgemaakt worden van de prefab dakkapel!

 

Tijdsbesparing

Doordat een prefab dakkapel snel geplaatst kan worden in vergelijking met traditionele dakkapellen, overwegen steeds meer mensen het eerste. De bouw van een gefabriceerde dakkapel is veel sneller. Dit komt doordat er in de fabriek veel voorafgaand werk gedaan wordt. Het wordt daar allemaal op maat gemaakt en in elkaar gezet, waardoor het veel tijd scheelt met het monteren hiervan op de bouwplaats. Terwijl de uitbouw in de fabriek gemaakt wordt, kunnen er op de bouwplaats al verschillende voorbereidingen getroffen worden. Ook dit scheelt weer tijd. Doordat het grootste gedeelte in de fabriek gemonteerd wordt, ben je ook minder afhankelijk van de weersomstandigheden. In een fabriek hoef je namelijk niet te stoppen met slecht weer, waar je bij het monteren op de bouwplaats wel zou stoppen. Omdat je niet in de straat aan het werk bent, zorg je ook niet voor veel overlast bij de buren. Vooral handig in de wat drukke wijken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *